Blefaritis

Blefaritis er en inflammation i øjenlågskanten. Det kan ramme mennesker i alle aldre, men tilstanden er mest almindelig hos ældre. Der findes forskellige typer af blefaritis, men symptomerne er ofte meget ens.

 • Symptomer på blefaritis

  Symptomer på blefaritis

  Blefaritis kommer ofte snigende og de typiske problemer opstår gradvist over tid. Almindelige symptomer er:

  • røde og hævede øjenlågskanter
  • betændte og klistrede øjne
  • svie, kløe eller ”grus” i øjnene
  • fornemmelse af tørhed i øjnene

  Øjnene kan også føles trætte eller løbe i vand, og man kan få øget lysfølsomhed og synsforstyrrelser. Ofte dannes der også små skorper i øjenlågskanterne.

 • Årsager til blefaritis

  Årsager til blefaritis

  Der kan være flere årsager til blefaritis. En almindelig årsag er, at de fedtproducerende kirtler i øjenlågskanten (de Meibomske kirtler) er tilstoppede. Denne tilstand kaldes ’Meibomian Gland Dysfunction’ (MGD).

  Blefaritis kan også skyldes bakterier, skæleksem eller en særlig slags mide. I de sidstnævnte tilfælde fører inflammationsprocessen til tilstoppede Meibomske kirtler, hvilket igen forværrer tilstanden.

   

 • Behandling af blefaritis

  Behandling af blefaritis

  Formålet med behandlingen er at modvirke inflammationen. Uanset om blefaritis er forårsaget af MGD, bakterier, skæleksem eller af mider, er grundlaget for behandling rensning af øjenlågskanterne.

  Også varmebehandling og øjenlågsmassage er vigtige komponenter i behandlingen. Hvis inflammationen ikke reduceres ved hjælp af disse handlinger, bør man søge læge, som kan anbefale andre behandlingsalternativer.

Hvilken Tearsagain skal jeg vælge?

Tearsagain findes i tre forskellige varianter. Lipidspray som forhindrer fordampning af væske. Øjendråber, som udelukkende tilfører væske, samt BlephaCura som renser øjenlågskanterne og lindrer ved inflammation.